Στέγαση στη ΦΕΠΑ

Πλέον όλο και περισσότεροι φοιτητές έχουν ανάγκη από στέγαση στη ΦΕΠΑ. Η στέγαση των φοιτητών είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχεται όλο και μεγαλύτερα πλήγματα από την κυβέρνηση… Για τη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών λοιπόν ισχύουν τα εξής:

  • Στην ΦΕΠΑ δέχονται μόνο φοιτητές τμημάτων του ΕΚΠΑ, ωστόσο αν κάποιο από τα αδέρφια σας σπουδάζει στο ΕΚΠΑ και μένει στην εστία, ενώ εσείς μπήκατε σε κάποια άλλη σχολή μπορείτε να κάνετε αίτηση για να μείνετε και οι 2.
  • Όταν δοθούν τα δωμάτια, η γραμματεία ζητάει ένα ποσό (~30€) ως εγγύηση για το δωμάτιο, η απάντηση των φοιτητών σε αυτό είναι “Όχι ευχαριστώ”, μην ανησυχείτε ο Σύλλογος έβγαλε αυτή την απόφαση και οι περισσότεροι που μένουμε δεν έχουμε πληρώσει αυτό το ποσό.
  • Υπάρχουν 4 κτήρια, το κτήριο που γίνονται οι αιτήσεις είναι η Α. Στην Α υπάρχουν μονόκλινα, δίκλινα και διπλά δωμάτια. Στα δίκλινα μένουν 2 άτομα ως συγκάτοικοι, στα διπλά μένουν αδέρφια. Υπάρχει το κτήριο Β που είναι όλα μονόκλινα αλλά δεν είναι ανακαινισμένο και σύγχρονο όπως τα άλλα 3. Τα κτήρια Γ&Δ είναι σύγχρονα και έχουν μόνο μονόκλινα. Στα κτήρια εκτός της Β, τα δωμάτια διαθέτουν :
    – προσωπικές τουαλέτες (στη Β υπάρχουν ντουζιέρες ενώ οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες)
    – κλιματισμό, σύνδεση στο διαδίκτυο (από το πανεπιστημιακό δίκτυο)
  • Φοιτητές που πέρασαν σε άλλο πανεπιστήμιο πέραν του ΕΚΠΑ μπορούν να κάνουν αιτήσεις στις εστίες του αντίστοιχου ιδρύματος (αν έχει). Πχ: ΑΣΣΟΕ Ρίξτε και μια ματιά σε αυτό (χωρίς να γνωρίζουμε το πόσο σύγχρονο είναι)

Αιτήσεις για στέγαση στη ΦΕΠΑ

Για να μην τραβάτε τα μαλλιά σας όταν έρθει η ώρα να κάνετε την αίτηση για τη στέγαση στην Εστία συγκεντρώσαμε όσες περισσότερες πληροφορίες χρειάζεται να γνωρίζετε. Θα χρειαστείτε λοιπόν τα εξής δικαιολογητικά – “χαρτιά”:

Πονοκέφαλος η αίτηση για στέγαση στη ΦΕΠΑ

Τι συμπληρώνω? Αίτηση για στέγαση στη ΦΕΠΑ ή αίτηση δανείου σε τράπεζα? Δυστυχώς έτσι είναι οι αιτήσεις για στέγαση σε Εστία

  1. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή πιστοποιητικού γέννησης,
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
  3. Πιστοποιητικό τόπου διαμονής,
  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 (ή υπεύθυνη δήλωση 105) που θα λέει ότι ΔΕΝ έχει ιδιόκτητη κατοικία εντός Αττικής αυτός ή οι γονείς του,
  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/1986 (ή υπεύθυνη δήλωση 105) που θα λέει ότι δεν είναι κάτοχος άλλου πτυχίου,
  6. Εκκαθαριστικό Εφορίας των γονέων και του αιτούντος (αν υπάρχει),
  7. Βεβαίωση σπουδών του ιδίου (μπορείτε να τη φέρετε αργότερα μόλις εγγραφείτε στην σχολή),
  8. Έντυπο E9 και των δύο γονέων,
  9. Δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες

Και για ειδικές κατηγορίες αν υπάρχει κάτι απ’ αυτά:

* Άδεια παραμονής για αλλοδαπούς
* Πιστοποιητικό πολυτεκνίας,
* Διαζευκτήριο, στο οποίο αναγράφεται σε ποιον ανατίθεται η επιμέλεια
* Βεβαίωση σπουδών αδέλφού/ης
* Βεβαίωση αδελφού που είναι φαντάρος,
* Πιστοποιητικό αναπηρίας του ιδίου ή του γονέα από πρωτοβάθμια υγειονομική υπηρεσία,
* Ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα.
* Βεβαίωση ΟΑΕΔ για ανεργία
* Πιστοποιητικό απορίας
* Βεβαίωση σεισμοπαθών, πυροπαθών, πλημμυροπαθών

Δικαίωμα ένστασης

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα ένστασης στην οποία επανεξετάζεται η αίτηση σας αν έχετε καινούργια δικαιολογητικά να προσκομίσετε. Χρειάζεται να υποβάλετε μια υπεύθυνη δήλωση στην γραμματεία της Εστίας, ζητώντας την επανεξέταση της αίτησης σας επικαλούμενοι την δυνατότητα της ένστασης και τους λόγους που την κάνετε. Οι ενστάσεις γίνονται μετά το πέρας των αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους δωματίων.

Επίσης σε περιπτώσεις που οι αιτούντες δεν έχουν προλάβει να καταθέσουν τα κάποια από τα δικαιολογητικά τους η γραμματεία είναι ελαστική τα δέχεται εκπρόθεσμα. Αυτό όμως δεν σας το εγγυάται κανείς, γι’ αυτό όσο νωρίτερα τακτοποιήσετε την αίτηση σας τόσο το καλύτερο.

Όσα αναφέρονται ίσχυαν μέχρι και πέρυσι, αν κάτι έχει αλλάξει θα ενημερωθεί.

  • Ρεσεψιόν:
    * 2107275576 (Α”),
    * 2107454554 (Β”),
    * 2107275528 (Γ”),
    * 2107275585 (Δ”)
  • Τηλ: Γραμματείας:
    * 2107275555,
    * 2107258723
  • Διευθυντής:
    * 2107258722,
    * 2107275587