Κοινωνικό Φαρμακείο στην Α ΦΕΠΑ

koinoniko-farmakeio1Από την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 στην Α’ ΦΕΠΑ μας ξεκινά να λειτουργεί το κοινωνικό φαρμακείο. Μόλις μπεις από την κεντρική είσοδο, ανεβαίνεις δεξιά τα σκαλάκια προχωράς λίγο ευθεία δεύτερη πόρτα στα αριστερά.

Ο απώτερος σκοπός του εγχειρήματος είναι ο παρακάτω: αν κάποιος έχει φάρμακα τα οποία δεν τα χρειάζεται ή του περισσεύουν τότε μπορεί να έρθει και να τα προσφέρει εκεί, αφού πρώτα επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο για να έρθει να τα παραλάβει ή πιο εύκολα μπορεί να τα αφήσει και στους θυρωρούς της εστίας ώστε αυτοί να το δώσουν στους υπεύθυνους. Όσα φάρμακα μαζεύονται θα δίνονται δωρεάν σε κείνους που τα έχουν ανάγκη. Προσοχή, στο κοινωνικό φαρμακείο που ανοίγει δεν θα χορηγούνται φάρμακα. Όσα φάρμακα μαζεύονται θα δίνονται σε άλλα κοινωνικά φαρμακεία τα οποία επιτελούν αυτόν τον σκοπό και έχουν τους απαραίτητους ιατρούς που μπορούν να αναλάβουν κάποιες παραπάνω ευθύνες από μας τους φοιτητές.

Οι φοιτητές δεν έχουν ανάγκη από έλλειψη φαρμάκων διότι όσοι είναι ασφαλισμένοι από τους γονείς τους μπορούν να τα πάρουν δωρεάν ενώ οι φοιτητές που είναι ανασφάλιστοι μπορούν να βγάλουν, μέσα σε δύο εργάσιμες μέρες, από την γραμματεία της σχολής τους το φοιτητικό βιβλιάριο υγείας με το όποιο η χορηγία των φαρμάκων και πάλι γίνεται δωρεάν.

Ώρες λειτουργίας και υπεύθυνοι κοινωνικού φαρμακείου ΦΕΠΑ:

Δευτέρα-Τρίτη 15:00-17:00
Τετάρτη-Πέμπτη 17:00-18:00

Υπεύθυνοι: Qais Abdullah, Αβραμίδης Ριχάρδος
Επικοινωνία μέσω facebook: Qais Abdullah, Rich Abram
Τηλέφωνο: 6971920240 (Ριχάρδος)
Ευχαριστούμε, προσμένουμε τη βοήθεια όλων.
Πηγή: Vita Activa