Η Χορωδία ΠΟΦΕΠΑ

Τετάρτη 19:30 - Μαύρο Κουτί Α! ΦΕΠΑ

“Γιατί εμείς δε τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου από τον κόσμο
εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε, να σμίξουμε, να σμίξουμε τον κόσμο”.

Γιάννης Ρίτσος

Η ακαδημαϊκή χρονιά 2006 – 2007 λοιπόν, βρίσκει την υπό σύσταση Χορωδία της ΦΕΠΑ στο Μαύρο Κουτί να προβάρει τραγούδια με δυο κιθάρες και να ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη της συναυλία στο 2ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων ΦΕΠΑ!

Η Χορωδία ΠΟΦΕΠΑ στο 5ο Φεστιβάλ

Πρόβα Χορωδίας πριν το 5ο Φεστιβάλ 2009 – 2010

Η δεύτερη χρονιά της Χορωδίας (2007 – 2008) χαρακτηρίζεται από τον μικρό αριθμό προβών αλλά και την μεγαλύτερη συμμετοχή από πλευράς οικότροφων! Για πρώτη φορά, εκτός από τα χορωδιακά τραγούδια, εκτελούνται τραγούδια από μεμονωμένα μέλη της Χορωδίας συνοδευόμενα σε κάποια μέρη και από το σύνολο!

Στις 20 Δεκέμβρη του 2007, μετά από πρόσκληση των Ανώνυμων Αλκοολικών της Ελευσίνας τραγουδήσαμε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε συνεργασία με εξαίρετους μουσικούς της περιοχής

Τα Χριστούγεννα του 2007 ξεκινά ακόμα μία “παράδοση” που συνεχίζεται ακόμα για την Χορωδία και τις Πολιτιστικές Ομάδες. Για δύο μέρες τραγουδάμε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον πεζόδρομο της Ερμού με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταμείου των ομάδων.

Κάλαντα με τη Χορωδία ΠΟΦΕΠΑ 2011

Κάλαντα με τη Χορωδία ΠΟΦΕΠΑ 2011

Το Φθινόπωρο του 2008, η χορωδία συνεχίζει στην ίδια πορεία με την προηγούμενη χρονιά με παραπάνω πρόβες.

Μετά το νέο έτος (2009), καθιερώθηκαν δύο πρόβες την εβδομάδα απ’ ό,τι μία που ήταν παλιότερα. Δε συνεχίζονται όμως τα σόλο τραγούδια, με σκοπό να δοθεί προτεραιότητα στην ωρίμαση της χορωδίας σαν σύνολο.

Η Χορωδία ΠΟΦΕΠΑ το 2011 απαρτίζεται από τρία φωνητικά υποσύνολα: μέτζο σοπράνο, άλτο και βαρύτονοι.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χορωδίες της Ελλάδας, οι οποίες τραγουδάνε με τεχνικές του κλασικού τραγουδιού, η Χορωδία ΠΟΦΕΠΑ τραγουδά κατά κύριο λόγο, με τεχνικές του σύγχρονου τραγουδιού και η κάθε φωνή του κάθε υποσυνόλου, τραγουδά αναδεικνύοντας τη δική της μοναδική χροιά.