Αρχείο κατηγορίας Announcements

Ανακοινώσεις που αφορούν γενικές πληροφορίες και καταστάσεις στην ΦΕΠΑ

Δελτίο Τύπου 11/11/2015 ΣΟΦΕΠΑ

Τον τελευταίο χρόνο παρατηρούμε ότι η στάση ορισμένων μελών της εφορείας (καθηγητές, πρόεδρος, διευθυντής) είναι αντιδραστική και συχνά αντιπαραθετική ως προς τις αποφάσεις του συλλόγου. Αποφασίζουν, δηλαδή, αυθαίρετα για τους οικότροφους χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ανάγκες τους. Συγκεκριμένα, αφήνουν ζητήματα να εκκρεμούν, όταν αποχωρούν από διαδικασίες, στις οποίες η άποψή τους είναι αντίθετη με αυτή των οικότροφων που υπερασπίζονται τις αποφάσεις του συλλόγου. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, που είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό, είναι αυτό των εστιακών μεταπτυχιακών-διδακτορικών. Με το έτσι θέλω έβαλαν σε ενιαία λίστα, εστιακούς προπτυχιακούς που έχουν κάνει αίτηση για εστία και ‘’εξωεστιακούς’’ μεταπτυχιακούς με την πρόφαση της αύξησης των δωματίων για τους προπτυχιακούς, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην πραγματικότητα, με βάση οικονομικά άτοπα.

Με αφορμή λοιπόν την στάση και την αποχώρηση των καθηγητών στην εφορεία της Δευτέρας 9/11, για την επανεξέταση των μεταπτυχιακών που διαμένουν ήδη στην εστία, ο σύλλογος συνεδρίασε στη Γενική του Συνέλευση την ίδια μέρα και πήρε αγωνιστική απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αποφασίστηκε για την Τρίτη 10/11 να ειδοποιηθούν όλα τα μέλη της εφορείας, ώστε να πραγματοποιηθεί η διαδικασία την επόμενη μέρα, Τετάρτη. Παρόλα αυτά, οι καθηγητές και ο πρόεδρος δεν εμφανίστηκαν, οπότε ο σύλλογος υλοποιώντας την απόφασή του, προχώρησε στην ολοκλήρωση της εφορείας από τους εκπροσώπους που είχε εκλέξει μετά τη Γενική Συνέλευση.
Μετά την πραγματοποίηση του συντονιστικού που διεξήχθη την Τετάρτη 11/11 αποφασίσαμε την Παρασκευή 13/11 να πιέσουμε τη διεύθυνση να κληρωθούν όλα τα δωμάτια (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών), ειδάλλως να πραγματοποιηθεί από εμάς, όπως είχε αποφασιστεί και στη συνέλευση.

Για να περιφρουρήσουμε τις αποφάσεις, τις θέσεις και τις κατακτήσεις μας, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να είμαστε όλοι και όλες την Παρασκευή 13/11 στις 10:00 π.μ. στο σαλόνι της Α΄ Φ.Ε.Π.Α.

Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγου Οικότροφων Φ.Ε.Π.Α.